Vuosikatsaus 2018

tammikuuta 03, 2019

Jälleen on vuosi vierähtänyt noin vain ohi. Tämä on nyt kolmas vuoteni, kun teen jonkinlaisen vuosikatsauksen vuoden lopussa, vuoden 2017 katsauksen löydät täältä ja vuoden 2016 katsauksen täältä. Ja mikä vuosi tää on ollukkaan! Kaikki ei oo aina mennyt ihan suunnitelmien mukaan ja vuosi 2018 ei välttämättä ollu henkisesti tai fyysisesti mitenkää helpoin mahdollinen, mutta selvisin siitä ja sehän se on se tärkein asia!

Vuonna 2018 minä...

Lensin lentokoneella 13 kertaa
Näin 5 uutta maata, jotka ovat Hollanti, Belgia, Englanti, Luxemburg ja Ruotsi (tästä postaus tulossa joskus kunhan saan sen aikaiseksi kirjoitettua)
Kävin 9 uudessa kaupungissa
Kirjoitin 20 uutta blogipostausta (tämä mukaanlukien, on ollut näköjään vähän hidas vuosi)
Muutin 2 kertaa (kerran Kuopion sisäisesti ja yhteen ystäväni kanssa, toisen kerran Luxiin)
Koin koti-ikävää ensimmäistä kertaa elämässäni
Vietin aivan liian monta tuntia koulussa, ajattelen kuinka Hotel Management ei vaan ole miun ala ja että kyllä se Tourism Management on enemmän miun makuun
Harkitsin vaihtovuoden keskenjättämistä 3 kertaa 
Päätin jaksaa vaihtovuoden loppuun asti 3 kertaa
Vuoden toiveistani 11/13 toteutui (viittaan tällä siis tähän)
Sain vihdoinkin pysyvän ajokorttini
Värjäsin hiukset aivan liian monta kertaa ja viidellä eri värillä

Vuoden 2018 parhaat palat


Amsterdam
Maaliskuussa lähdin ensimmäistä kertaa kaveriporukalla ulkomaille, ja olin huolissani. En yhtään tiennyt, kuinka reissu tulisi menemään ja selviäisinkö edes reissusta hengissä. Loppujen lopuksi kuitenkin tajusin, että ei minulla ollut mitään pelättävää. Ystävistä tuli vain paljon läheisempiä ja Amsterdam oli aivan järjettömän kaunis (vaikka haju ei välttämättä ollut mitenkään parhaimmasta päästä).


Tukholma (postaus tästä tulossa jossain vaiheessa)
Loppukokeiden loputtua otin hieman omaa lomaa kolmeksi päiväksi ja suuntasin saksalaisen kaverini A:n mukana Tukholmaan. Hassua ajatella, että oon kuitenki asunu melkeen 20 vuotta ihan Ruotsin vieressä, mutta silti en oo koskaan käynytkään siellä. Nyt on kuitenkin sekin paikka nähty, ja vielä lisää tekisi mieli siellä seikkailla ja tutkailla. Rakastuin Tukholmaan ja olin niin onnellinen, kun kaupassa myytiin Fazerin sinistä. Kaveri A:nkin näkeminen oli aivan mahtavaa ja oli ihanaa päästä taas vaihtelemaan kuulumisia kasvokkain, koska viimeksi näimme kesällä miun pienellä minireissullani.

Tuntuu, että tässä vaiheessa vuosieni kohokohdat on oikeasti vaan lempimatkani, mutta onneksi nyt kuitenkin näin. Matkat kuitenkin on se asia, joka miulla jää parhaiten mieleen, varsinkin kun on hyvää seuraa.

Aioin kirjoittaa, kuinka elämä vuonna 2018 ei todellakaan ole ollut yhtä mielenkiintoinen kuin vuonna 2017, mutta sitten tajusin että kyllähän se on ollut. Olen vain antanut huonojen hetkien ja muistojen piilottaa ne hyvät ja ihanat muistot miulta. Välillä on ollut vaikeaa, varsinkin vaihdon alkaessa ei ole ollut niin helppoa, mutta olen kuitenkin päässyt matkustelemaan, näkemään lempiartistini livenä, saanut nauraa ja päässyt näkemään ystäviäni Korea-ajoilta. Vuoden 2018 aikana aloin olemaan ihan varma, että menen opiskelemaan maisterin Koreaan, mutta loppuvuodesta palatessani hetkeksi Suomeen aloin epäilemään asiaa.

Jatkuva paikasta toiseen siirtyminen alkaa pikkuhiljaa muuttumaan ehkä jopa hieman henkisesti raskaaksi, kun ei ole hetkeen ollut mitään pysyvämpää paikkaa tai pysyvyyttä ylipäänsä elämässä. Missaan niin paljon asioita ollessani poissa ja vaikka tiedän, että se on osa matkustaen elämistä, se ei silti tunnu enää niin mukavalta ja toivon aivan liian usein kuinka voisin olla osana ystävieni ja perheeni saavutuksia ja uusia elämäntilanteita.
Alkuvuodesta en vielä tiennyt, kuinka tulisinkaan päättymään yhtäkkiä kuukauden varoitusajalla Luxemburgiin Belgian sijaan ja en tiennyt, kuinka erilainen tämä vaihto tulisi olemaan edellisestäni.

Saa nähdä, mitä vuosi 2019 tuo tullessaan. Tälle vuodelle miulla on jonkin verran suunnitelmia bloginkin suhteen, niin toivottavasti saan nyt edes vähän enemmän aikaiseksi kirjoitettua kuin vuonna 2018.

Kiitos kaikille, jotka olette tänne asti lukeneet ja hyvää uutta vuotta! Mitä kaikkea te teitte vuonna 2018 ja mitkä olivat lempireissunne? Kertokaa rohkeasti vain kommenteissa :)

Saatat myös tykätä

0 Kommenttia

Popular Posts