Ich spreche kein Deutsch.

Ensimmäiset päivät töissä ovat olleet kiireisiä, väsyttäviä ja hulinaa täynnä. Miulle on puhuttu pari sanaa englanniksi ja kaikki muut puhutaan saksaks. Oon monta kertaa sanonu etten oikeesti ymmärrä mitä ne sanoo, mutta onneks käsimerkeille selviää jo aika pitkälle :'D. Selvis sitten tossa yhtenä päivänä että puhumalla meille pelkästään saksaks ne yrittää opettaa meitä puhumaan saksaa.. Hyvin toimii kun en vieläkään ymmärrä mitä ne kokoajan höpöttää..
No, mutta nyt on onneks ollut sunnuntaista asti vapaata ja jatkuu vielä torstaihin niin saan hetken olla rauhassa ja levätä.
Berliini on antanut itsestään tähän asti tosi hyvän kuvan, oon tykästynyt tähän paikkaan aika nopeasti. Täällä on nyt tullut kokonainen viikko jo oltua ja vielä olisi 10 viikkoa jäljellä. Nyt vasta alkaa vihdoinkin kaikki asiat alkaa tuntua olevan ihan kondiksessa ja alkaa jo tietää miten täällä liikutaankin. Oon oikeesti tosi ylpee siitä, että osaan jo nyt mennä Alexandersplatzille ilman että pitää tarkistaa millon pitää vaihtaa metrosta junaan ja mikä junan numero on jne. 
Sunnuntaina käytii pienellä extempore reissulla eläintarhassa. Meidän oli tarkotus alunperin vaan käydä ruokakaupassa ostamassa vettä, koska lähin auki oleva kauppa oli Zoologischer Gartenin pysäkillä. Hitsi kun täällei oikeesti oo kaupat koskaan sunnuntaisin auki ja pitää lähtee aina jonnekki monen kilometrin päähän ihan vaan että saa ostettua jostain asemakioskista ylihinnoiteltua vettä.. Noh, osataanpahan nyt ainakin varautua siihen. Mutta niin siis tosiaan käytiin Zoo Berlinissä tossa sunnuntaina ja hitsi että se on ihana paikka! Siellä oli siis vaikka mitä elukoita pingviineistä elefantteihin. Mutta siitä huolimatta, että siellä oli tosi paljon ns. trooppisempia eläimiä, niin eniten tykkäsin kyllä kotieläintarhasta. Siellä pääs silittelemään vuohia ja lampaita! Ne oli niin ihania ❤!!
Sitte siellä oli yks semmonen ihan järjettömän ihana vuohi, joka oli tajunnu että kannattaa työntää kuono semmoseen ruoka-automaattiin niin sitten aina kun joku laittaa 20 senttiä siihen koneeseen nii se saa ne ruuat ihan kokonaan itelleen. Siinä oli kyllä yksi helekutin fiksu vuohi.

Sitten siellä oli vielä erikseen akvaario, joka oli myös ihan järjettömän siisti. Se kyll makso 20 € lisää, mutta oli ihan pakko päästä sinne koska äääh. Siellä sitten kokoajan soi päässä Under the seaaaa, everything is better, under the seaaaa. Kyllä voin suositella kaikille lämpimästi siellä käymistä! Menen kyllä ihan varmana tän kesän aikana vielä sinne uudelleen, kunha pandatalo valmistuu heinäkuussa :3

4 Comments

 1. Berliini on tosi kiva kaupunki (vaikka ilmastointi ei usein pelaa)! Kyllä se saksakin alkaa varmasti jossain kohtaa avata salojaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se ilmastoinnin toimimattomuus on kyllä tullut huomattua :'D. Ja toivotaan että se saksan kieli rupeaisi pikkuhiljaa avautumaan vähän paremmin :)

   Delete
 2. Ulkomailla on kiva käydä eläintarhoissa, kun niistä löytyy vähän harviaisempia lajeja ja erilaista nähtävää ja usein paremmat olosuhteet eläimillä. Ainakin Itävallassa eläimet olivat melko luonnonmukaisissa tarhoissa ja pienillä väli-aidoilla pystyi antiloopit ja isommat nisäkkäät olla samassa aitauksessa mutta kuitenkin liikkumaan kokoeron mukaan :)

  http://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, pääsee vähän erilaista näkemään kuin Korkeasaaressa :)

   Delete