Should I go or should I stay now?

Tutkiskelin pitkästä aikaa tietokoneeni kansioita ja satuin törmäämään erääseen listaan, jonka tein kun mietin lähtisinkö Belgiaan vai en. Ja siitä inspiroituneena päätin jakaa sen tänne teille. Kirjoitin koko listan piirrustuspöydälläni, koska listan käsin kirjoittaminen tuntui mielestäni näköjään silloin paremmalta. Ikävä kyllä lista oli liian iso kuvakooltaan laittaakseni sen kokonaisena, joten jouduin halkaisemaan sen kahtia.

I was looking aroung my computer's files and happened to run into a list that I made when I was thinking whether or not I should go to Belgium. And inspired by it I decided to share it with you in here. I wrote the whole list with my drawing tablet, because I felt like writing by hand at that moment for some reason. Unfortunately the list was a bit too big to be put as a whole so I had to split it in two.En noista plussista sen enempää selittele, sillä ne ovat mielestäni kyllä tarpeeksi selkeät. Ainakin itselleni. Mutta miinuksista selitän sen verran, että jokaiseen miinukseen löysin kyllä myös jonkinlaisen asian joka vähän niinkuin kumosi sen. Ensimmäisenä ja toisena oleviin miinuksiin, että missaisin paljon ollessani poissa ollessani ja että ystäväni valmistuisivat ja muuttaisivat pois kun olisin poissa. Mutta Suomi ei oikeasti ole niin kaukana Belgiasta ja voin aina vierailla ystävieni luona ja he minun luonaan. Vaikka ystäväni valmistuisivatkin ja muuttaisivat pois Kuopiosta, pystyisin siltikin kyllä heitä näkemään.

I won't explain anything more about the pros, because I think they are already quite understandable. At least for me. But about cons I'll explain a little bit. For every con I found a thing that revoked it. For the first and second cons I realized that Finland is not actually that far away from Belgium and I can always visit my friends and they can visit me. Even though my friends will graduate and move out of Kuopio, I'll still be able to see them. 

Yksinäisyydestä sen verran, että oli minulla Koreassakin todella usein yksinäistä. Mutta siihen ei auttanut mikään muu kuin vain lähteä jonnekkin ja sosiaalisoitua ihmisten kanssa paremmin. Tai vaikka kutsua puolituttu tyyppi mukaan lähtemään jonnekin. Laitoin koti-ikävän sulkuihin siitä syystä, että aiemmin koti-ikävä ei ole vaivannut minua niin paljoa, että kokisin sen huonona asiana. Mutta vuosi voi olla täysin eri asia, joten saa nähdä.
Olen jo ennestään hieman jäljessä opinnoistani Korean vaihdon takia, josta syystä tulenkin valmistumaan vasta syksyllä 2019. Aiemmin olisin voinut valmistua jo keväällä, mutta uskon että Belgia tulee kyllä olemaan niin sen arvoinen. 

A little bit about loneliness is that in South Korea I felt lonely quite often. But nothing else helped than to go somewhere and socialize with people a bit better. Or ask a semi-familiar person with you to somewhere. I put homesicknessto parenthesis because homesickness hasn't bothered me that much before that I would feel it has a bad thing. But a year is a completely different thing so we shall see. 
I'm already a bit behind on my studies because of my exchange in Korea, which is the reason I'll be graduating on fall 2019. Before I could've already graduated in spring, but I believe Belgium will definitely be worth it. 

0 Comments