Top 5 Netflix-sarjaa

Nyt puhutaan Netflixistä, elämän suolasta ja opiskelijoiden päivän pelastajasta. Tänään nimittäin kerron teille 5 Netflixistä löytyvää tv-sarjaa, jotka siun ois pitänyt katsoa jo eilen.

Black Mirror


Jokainen jakso on oma pieni kieroutunut tarinansa, jossa pitää katsoa tarkasti ettei missaa mitään. Osa jaksoista on yksinkertaisesti ahdistavia ja karmivia, osa taas voimakkaita ja älykkäitä. Jaksoja yhdistää vain se, että ne ovat jokainen pelottavaa dystopiaa josta voimme jonakin päivänä huomaamattamme herätä. Sarja ei todellakaan sovi kaikille. En usko, että koskaan ennen on tehty mitään tämän kaltaista. 

Jessica Jones


Jessica Jones on Marvelin oma hahmo, ja yksi myöhemmin ilmestyvistä The Defendereistä. Jäin sarjaan ihan kunnolla koukkuun ja oikein ahmin koko ensimmäisen kauden. Toinenkin kausi on tuloillaan, mutta ei hajuakaan milloin. Näyttelijäkaarti on juuri täydellinen (varsinkin David Tennant, johon rakastuin jo sinä aikana kun hän vielä oli Doctor Whossa).

Stranger Things


Jos et ole vielä nähnyt tätä sarjaa, niin nyt hopihopi katsomaan. Välttelin jostain syystä aluksi tämän sarjan katsomista, mutta lopulta annoin hypelle vallan ja ahmin koko sarjan kertaistumalta. Kaduttaa, etten aiemmin tajunnut tätä katsoa. Stranger Things on sekoitus kauhua (vaikken itse ainakaan minkäänlaisia kauhunhetkiä tätä katsoessani tuntenut), scifiä ja mysteeriä. Näyttelijätyö oli aivan huikaisevaa, vaikka sarjan "päähenkilöt" ovatkin vielä lapsia. Sääli vain, että seuraava tuotantokausi tulee vasta ensi halloweenina. En malttaisi millään odottaa lisää.

3 %


Mitä jos vain 3 % maailman väestöstä voisi elää hyvin ja loput eläisivät köyhyydessä? 3 % sijoittuu tulevaisuuden dystopiaan, jossa asia on juurikin niin. Aluksi hieman epäilytti, sillä en ole aiemmin katsonut portugalilaisia sarjoja, mutta onneksi uskaltauduin katsomaan. Juoni koukuttaa tässäkin ja sarjan maailma on rakennettu mielenkiintoisesti. Ehkä jonkin verran samankaltaisuutta Nälkäpeliin, mutta ei kuitenkaan lähellekkään samanlainen.

Riverdale


Archie Comicsin sarjakuviin perustuva tv-sarja. Vaikka se onkin enemmän nuorille suunnattu, niin kyllä se minun mielestäni muillekin sopii. Juonenkäänteistä ei ainakaan ole puutetta ja hieman mysteeriäkin löytyy. Sarjaa voisi kuvailla nimikkeellä high school drama with a twist. Tietenkin, kuten kaikissa kaltaisissaan tästäkin sarjasta löytyy clicheitä. Ne eivät kuitenkaan ole mistään pahimmasta päästä, joten niitä kestää katsoakin. Yhdeksi lempihahmoistani on muodostunut Jughead Jones, mutta näyttelijävalinnallakin voi olla jotakin tekemistä asian kanssa.

Muita myöskin mainitsemisen arvoisia sarjoja ovat vastikään tullut Marvelin Iron Fist, Orange is the new Black sekä Unbreakable Kimmy Schmidt. 

papaija, 


2 Comments

 1. Nää olikin kaikki uusia tuttavuuksia! Pitäneekin tutustua tarkemmin, koska uusi sarja olisikin sopivasti hakusessa :)

  HENNA M.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen kyllä tosiaan katsomaan, kiitos kommentista! :)

   Delete