the ukulele is the instrument of peace

Tilasin joulukuussa itselleni vihdoin ja viimein ukulelen. Oon jo jonkin aikaa sellaisen halunnut ja nyt sitten repäisin ihan kunnolla ja tilasin itelleni ukulelen. Tää koko innostushan lähti jo aikojen alussa kun minä olin vain pienen pieni lapsi ja.. No ei toiskaa, innostuin ukulelesta kun rupesin pari kuukautta sitten näkemään siitä paljon videoita ja miusta se vaan kuulosti niin nätiltä. Selailin nettifoorumeita, katsoin ukulelen soittovideoita ja opetusvideoita sekä mietin millaisen uken oikein hankkisin. Päädyin lopulta sitten sopraano-ukuleleen, joka on siis noista ukeista kaikista pienin. Sopraanon lisäksi on sitten olemassa vielä neljä muuta kokoa konsertti, tenori, baritoni ja basso. Basso on näistä ko'oista suurin ja on aika lailla kitaran kokoluokkaa.

En oo koskaan aiemmin osannut soittaa yhtään mitään soitinta ja toivosin että asia muuttus nyt ukulelen saapumisen myötä. Oon kuullu joistakin lähteistä että ukulelen soittaminen ois myös ihan semi-helppoa, mutta katsotaan nyt. Mie kun en oo kauheen nopea oppimaan uusia asioita ja nopeesti kyllästyn kun en ihan heti opi. Mutta tällä kertaa teen parhaani että oppisin sen soittamisen, vaikka kuinka kauan kestäs, enkä luovuta kesken kaiken. Varmuuden vuoksi ostin nyt kuitenkin ensimmäiseksi ukulelekseni sellaisen aika halvan pienokaisen ettei sitten myöhemmin ketuta jos se uken soittaminen ei sitten loppujen lopuksi innostakkaan. Tiedän kyllä ettei välttämättä noista halvoista ukuleleista lähde välttämättä yhtä hyvin ääntä kuin kalliimmista kokopuisista, mutta arvostelujen perusteella se kuulemma on kuitenkin ihan kelpo peli. 


Tietty twenty one pilotsin ukulele ois ollut kanssa aika siisti, mutta se ois ollu miun hintahaitariin ehkä hieman liian kallis ja se on sitä paitsi otettu näköjään pois myynnistäkin :(. Mutta oon kyllä ihan tyytyväinen siihenkin minkä ostin, se on sellainen mintunvihreä Reno RU150 ja verkkokauppa.comista tilasin. Toimitus kesti tavallista pidempään, koska sitä ei heillä ollut varastossa (vaikka siinä silloin tilatessa luki että saapuu parin päivän sisällä).. Mutta noh, eihän asialle mitään tietenkään voinut. Odottaminen vain hieman ärsytti, sillä tilasin sen alunperin miun porukoille jossa olin joululoman vietossa. Vaihdoin sen sitten kuitenkin tulemaan Kuopioon ettei tarttee häslätä myöhemmin että saisin sen Joensuusta Kuopioon, kun en siellä kuitenkaan hirveän usein käy. 

että tälläistä tällä kertaa,
Ja tähän loppuun vielä havaijilaista ukulelemusiikkia 😊.


kuvat: weheartit

0 Comments