merkonomi vuosiluokkaa 2016

hip hei ja hurraa, minä valmistuin! nyt on virallisesti merkonomin paperit taskussa ja valmiina uusiin haasteisiin. opiskelu merkonomiksi oli yllättävän helppoa, ainakin viimeisen vuoden osalta. olin ottanut valinnaiseni ykkösellä niin, että koko kolmosluokka oli pelkkää nettikurssia tai työssäoppimista. koululla en tänä lukuvuonna käynyt kuin ehkä nelisen kertaa. vielä viime vuoden puolella oli aivan kamala paniikki yritystoiminnan nettikurssista ja sen lopputyöstä, mutta loppujen lopuksi se meni hyvin ja kolmonenhan siitä vielä napsahti (asteikolla 1-3 siis)!

muuten ei tänä lukuvuonna kauheaa raatamista ole ollut. on ollut pelkkää lepäilyä ja työssäoppimista. mutta ei työssäoppiminenkaan kauhean raskasta ollut, oli kuitenkin molemmissa työpaikoissa aivan mahtavaa porukkaa ja hyvä ilmapiiri. toisessa työssäoppimispaikassa oli myös todella hyvä ilma, koska aurinkoa ja lämpöä riitti. senhän siis suoritin Fuengirolan auringon alla.

 tietysti piti nyt ainakin edes yksi pelleilykuva olla
eniten tykkäsin tuossa koulutuksessa niistä tunneista, joissa jotenkin käsiteltiin numeroita. kirjanpito ja matematiikka olivat lemppareitani. ikävä kyllä kirjanpito loppui toisena vuotena, sillä valitsin asiakkuuksien hoidon enkä kirjanpitoa.. kyllä mielessä kävi että entäs jos vaihtaisin, mutta en sitten koskaan saanut aikaiseksi niin tehtyä. mutta ihan hyvä vain niin. merkonomin tutkinto sai minut paljon avoimemmaksi ja enemmän ulos kuorestani.aloittaessani tuon tutkinnon olin todella ujo ja en uskaltanut jutella vieraille ihmisille edes asiakaspalvelutehtävissä. nyt olen enemmän ulospäinsuuntautunut ja uskallan asiakkaidenkin kanssa jutella niitä ja näitä. vaikka en tälle alalle ainakaan suunnittele jääväni, olivat nuo kolme vuotta silti sen arvoisia.

hasta luego,

2 Comments

  1. Onnea valmistumisen johdosta! :-)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

    ReplyDelete